Vanliga frågor

Här finner du svaren på några vanliga frågor. Är det något du undrar och du hittar inte svaret här så tveka inte att höra av dig till oss på info@charitybowl.se!

Är det inte bättre att skänka pengar direkt till djurhemmet i stället för att köpa saker via er?

Först och främst: det år såklart fritt fram att hjälpa de olika djurhem på just det sättet man själv föredrar! Skänka pengar, jobba som volontär, köpa lotter, alla sätt är bra och behövs! Hos oss kan du som djurvän se till att djurhemmet får just de produkter som dem har behov av. Förutom att det är ett säkert sätt att veta att dina pengar används rätt är det vist också roligt att ibland ge bort en present i form av en fin matskål och ett paket med superduperlyxigt blötmat istället för pengar! Tycker vi i alla fall :) Om man dock absolut vill skänka pengar så finns det hos oss också möjligheten att köpa ett presentkort så att djurhemmet själv kan välja vad de vill handla.

Ni tjänar säkert en massa pengar genom Charity Bowl?

Vi är en liten verksamhet som drivs vid sidan av andra arbeten och ideella insatser för djur. Det kostar en del att köpa in och frakta produkter, driva en webbshop, betala skatt, betala avgifter till Klarna, Paypal, osv. Vi har inte startat Chartity Bowl för att tjäna mycket pengar, då hade vi nog valt en annan bransch än djurtillbehörsbranschen där marginalerna är små, om man inte köper in väldigt stora partier samtidigt. Speciellt när man som oss försöker hålla priserna så låga som möjligt, plus att vi står för samtliga fraktkostnader för alla utskick för Månadens djurhem. Vi har också en Foderfond till vilken vi avsätter en del av våra inkomster. Fonden delar årligen ut bidrag till djurskyddsverksamhet.

Charity Bowls grundare har själv jobbat ideellt med djurskydd i mer än 20 år i olika länder och har i Sverige saknat en plattform där djurhemmen kan samlas och nå ut för att få hjälp i form av bidrag med mat, sand, vårdprodukter etc. (Utomlands har djurhem önskelistor på till exempel Amazon.) Och det verkar andra också ha gjort då responsen har varit fantastiskt, från både själva djurhemmen och de som vill stödja djurhemmen!

Till slut: även gåvor i form av pengar blir omsatta i produkter eller tjänster såsom foder och veterinärvård och leverantörerna av dessa produkter och tjänster tar i sin tur också så pass mycket betalt att deras verksamhet kan gå runt. Charity Bowl är bara ytterligare ett sätt att bidra till djurhemmens viktiga arbete och som sagt: alla sätt är bra och behövs!

Kan jag skicka ett djurhemspaket till ett djurhem som inte finns listad hos er?

Ja, det går jättebra! Ange i ett meddelande i kassan då förutom namnet på djurhemmet även adressen dit vi kan skicka dina gåvor.